Penthouse, River Thames, London

Extensive remodelling and contemporary redesign and refurbishment of this penthouse apartment on London’s River Thames.

Project Story

An extensive remodelling and contemporary redesign and refurbishment of this penthouse apartment on London’s River Thames, in a stunning location opposite the Houses of Parliament.

The master bathroom was refitted in a combination of striking natural finishes, but designed in such a way that results in a calm and luxurious space. There’s richness, interesting contrast and texture: rough sandstone alongside honed limestone; the high-gloss macassar ebony bespoke vanity unit is topped with crisp white Corian. A whirlpool bath is a dramatic focal point, and provides the bather with a wonderful view over London’s skyline. A shower enclosure of slab limestone and frameless glass is a simple yet lavish place in which to shower.

The hallway was opened up to the light and the view from the riverside drawing room with a fabulous set of polished steel-framed glass doors. The centrepiece of a new open-plan guest bedroom and bathroom is a freestanding copper bath tub with a trio of fibre-optic chandeliers above.

The extensive refurbishment and remodelling has transformed both how this space is used, as well as how it looks and feels. The clients and their guests can now enjoy life in their luxurious surroundings, befitting this prime London location.

This project was selected as a finalist in the International Design Excellence Awards, and was also the subject of a ten-page feature by LINK[KBB Magazine].

Location

River Thames, Vauxhall, London

Rooms

Complete property: Hallway, Drawing room, Kitchen, Dining Room, Cloakroom, Bedrooms, Bathrooms

Style

Contemporary

Scope

Layout & remodelling, Services, Joinery, Furnishings, Window treatments

Permissions

Licence to alter